Чип тунинг с CMD FLASH

В редовете по-долу ще направим едно кратко представяна на един от най-добрите интерфейси за чип тунинг през OBD(четене/записване),  а именно флашерът на италианската фирма CMDTEC – CMD FLASH.
OBD флашера на CMD е един от най-добрите на пазара,  с много широк обхват на поддържани електронни управляващи системи(ECU). CMD са в челните редици при производителите на чип тунинг оборудване достатъчно дълго, за да се гарантира, че всеки продукт,  които предлагат e достатъчно качествен и на отлично ниво.
В същността си CMD флашерът е инструмент за чип тунинг,  който ви позволява през ОБД буксата на превозното средство да се чете и да се записва софтуер.  Голямото предимство е,  че устройството позволява смяната на софтуера да се извърши,  без да е необходимо сваляне на управляващия блок и презапояването на чипове – целия обмен на данни може да се извърши само през диагностичната букса на автомобила. Което в някои случаи значително улеснява процедурите по чип тунинг.

С този флашер,  вие сте в състояние да прочетете и запишете голямата част от повечето европейски и корейски дизелови автомобили.  CMD флашерът се предлага в две версии – MASTER / SLAVE.
Може да се каже,  че CMD флашерът е “две в едно” – ОБД и BDM в едно тяло, като се използва един софтуерен интерфейс. Отлично поддържа новите типове електроники MED17 и EDC17.
Цената на флашера е 5700евро,  което е цена на базовия хардуер и софтуер – поддържа ОБД флаш и БДМ,  но в това не влиза например цената на БДМ оборудването, както и много допълнителни плъгини,  които се плащат отделно – например плъгина за работа на флашера с ECU с TRICORE процесори струва 2600 евро, плъгина, който позволява зануляване броя флашове при VAG струва 300 евро и т.н. Отделно годишните ъпдейти струват 1000 евро!

Статията е предоставена от Чип тунинг-БГ .

CMD FLASH:

"CMD"

CMD софтуер:

About chip-tuning